لزوم تجهیز مراکز داده کشور به دیتاسنترهای سیار تا سال ۲۰۲۰

✅دیتاسنترهای سیار گزینه ای مطلوب برای حفاظت از اطلاعات سازمان ها است.

✅مهندس فرهاد رحیمی، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت نارین تک فرتاک متولد 1353 و متخصص اتوماسیون بانکی است. او فعالیتش در این حوزه را از سال 1374 آغاز کرده و شروع فعالیتش از شرکت خدمات انفورماتیک بوده است. در ادامه گفت وگو با مهندس فرهاد رحیمی را بخوانید:

✅به عنوان سوال نخست، کمی در مورد تاریخچه تاسیس شرکت نارین تک فرتاک بفرمایید.

از سال 1374 که بنده در شرکت خدمات انفورماتیک بودم و این شرکت مجری طرح اتوماسیون بانکی کشور بود در این شرکت اتفاقات زیادی افتاد و تجربیات خوبی کسب کردیم. هنوز به طور رسمی در آن زمان ATM و سیستم اتوماسیون بانکی وجود نداشت و کانال های ارتباطی به صورت آنلاین نبودند. سال 1387 من از مجموعه شرکت خدمات انفورماتیک جدا شدم و در آن مقطع شرکت پردازش اطلاعات رادیان را تاسیس کردیم که این شرکت با هدف تولید و ارائه سرویس ها و خدمات بانکی ایجاد شد و در نهایت نیز در سال 1389 اقدام به تاسیس شرکت نارین تک فرتاک کردیم.

✅هدفتان از تشکیل شرکت نارین تک فرتاک چه بود و چه محصولاتی را تولید کردید؟

این شرکت در تولید ابزارهای سلف سرویس بانکی برای ارائه سرویس بانک در خارج از شعبه اقدام کرد و اولین محصول ما خودپرداز سیار 724 نارین بود که مورد توجه و استقبال بانک ها نیز قرار گرفت؛ چون این محصول با کیفیت بسیار بالا طراحی شده و با پشتیبانی این شرکت توانست جای خود را باز کند، تا به امروز نیز حدود 83 درصد از سهم بازار در خصوص خودپردازهای سیار در کل کشور به این شرکت اختصاص دارد.

✅قابلیت های مهم محصول جدیدتان یعنی دیتاسنتر کانتینری ماژولار چیست و ویژگی هایی که آن را از نمونه های دیگر منحصر به فرد می کند چه مواردی است؟

با توجه به اینکه دیتاسنترهای کانتینری به صورت ثابت 20 و 40 فوتی تولید می شد، برای یک سری از سازمان ها که از فضاهای محدودی برخوردار بودند قابل استفاده نبود به همین دلیل ما اقدام به تولید دیتاسنتر از نوع کانتینری ماژولاری کردیم که قابلیت منحصر به فردی داشته و نمونه مشابهی نیز ندارد.

با توجه به ویژگی ماژولار بودن این کانتینر در صورتی که بهره بردار در زمان آینده نیاز به توسعه دیتاسنترمذکور داشته باشد این امکان برایش وجود دارد و از آنجایی که قابل مونتاژ است در محل هایی که امکان جابه جایی به صورت یکجا وجود نداشته باشد می توان با قابلیت ماژولاری آن، این مشکل را نیز حل کرد.

این دیتاسنترها در دنیا به عنوان دیتاسنترهای خاموش مطرح بودند که کلیه تجهیزات داخلی و زیرساخت از طریق نرم افزار BMS قابل کنترل بود و نیازی به حضور سوپروایزر در محل ندارند و تجهیزات نرم افزاری نیز از طریق شبکه از مرکز کنترل می شود. کانال ارتباطی نیز یکی از اصول مهم برای این محصولات است که سه نوع کانال ارتباطی برای آن در نظر گرفته شده است؛ اولین کانال ارتباطی، ارتباط ماهواره ای، دومین کانال خطوط MPLS شرکت مخابرات و پس از آن فیبر نوری است.

متن کامل در لینک ادامه:
http://asrebank.ir/news/118170